2011. május 25., szerda

Jernyei Kiss János: Barokk mennyország - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Barokk mennyországA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
Vallásos képzelet és festett valóság - már az alcímben benne foglaltatik gazdag 17. századi hazai barokk freskófestészetünk lényege. Az igényes kiállítású kismonográfia a fiatalabb művészettörténész generáció tagja, Jernyei Kiss János 2007-es doktori disszertációjának átdolgozott változata. Témája az 1772-ben felszentelt váci székesegyház az új váci püspök, Anton Migazzi bécsi érsek útmutatásai szerint Maulbertsch által készített freskóegyüttese. A szerző történelmi, művészettörténeti és teológiai kontextusba ágyazva elemzi a műalkotást, feltárva azokat a befogadói, esztétikai és teológiai szempontokat, amelyek a művészi kompozíció hátterében állhattak. A kortársak és a késői utókor egybehangzó véleménye szerint az épület, Isidor Ganneval francia építész munkája korszakalkotó, míg a festészeti teljesítményt egyaránt kétkedve fogadták. Olyannyira, hogy két évvel a felszentelés után a Vizitáció-főoltárfreskót eltakarták Johann Schmidt Kálvária-képével, s csak az 1944-es restaurálás alkalmával szabadult ki Csipkerózsika-álmából. Az avatott tollú művészettörténész a mennyezetfestészet műfaji tradícióiból és szabályrendszereiből, a liturgikus tér és közeg adottságaiból kibontva elemzi a képegyüttest. Célja, hogy méltó helyére kerüljön a 18. század egyik legjelentősebb freskófestőjének ez a kései alkotása, újraértékelve az eddig hanyatlónak bélyegzett Maulbertsch-i stíluskultúrát, amely a képi formák és az ábrázolóeszközök leleményes összekapcsolásával a puszta illusztráláson messze túlmutató teológiai-esztétikai programot hozott létre. Az elsősorban szakkönyvtárak állományába ajánlható, bőséges színes és fekete-fehér, metszet- és festménypárhuzamokat felvonultató kötetet az ugyancsak tekintélyes szakirodalom rövidítésjegyzéke és német nyelvű összefoglalás egészíti ki. ISBN: 978-963-693-096-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 280 Ft

Az aukció vége: 2011-05-28 23:10
. Jernyei Kiss János: Barokk mennyország - Jelenlegi ára: 3 280 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése